Hostesa o ubistvu u Zakintosu: Momci iz Srbije pitali su me "zašto se pored toliko Srba fotografišeš sa crncem" i onda je nastao haos

Objavljeno: 15.07.17 u 12:46

Krvava tuča u ljetovalištu na ostrvu Zakintos u Grčkoj u kojoj je grupa mladića iz Srbije do smrti pretukla američkog studenta Bakarija Hendersona već danima je glavna tema o kojoj bruje svi mediji u Srbiji. 

Nakon mnogobrojnih špekulacija otome što se dogodilo i kako je došlo sukoba, to ko je kriv za smrt mladića, o svemu je progovorila i djevojka iz bara, odnosno hostesa iz Srbije zbog koje je navodno sve i počelo. 

Grčki mediji njeno ime ne otkrivaju, ali prema pisanju "Odaleke", ona je izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem". Ubrzo je uslijedio haos. Amerikanac Bakari je odgovorio Srbijancu a ovaj ga je udario. Bakari je uzvratio flašom  i udario u glavu mladića iz Srbije. Djevojka je ni kriva ni dužna upetljana u cijeli incident.

-Otišla sam sa troje Amerikanaca. Poslije pet minuta sam se vratila i vidjela kako Bakari leži na cesti i bez svijesti te da mu curi krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca bio je pored njega i pokušavao je da mu pomogne - izjavila je djevojka.

Grčki list "ProtoTema" je objavio i izjavu, kako se navodi, "srpskog izbacivača", koji je prekinuo tišinu i ispričao šta se dogodilo. Njegova priča se podudara sa izjavom srpske hostese.

Vezani tekst -  Prijeti im doživotna robija za ubistvo na Zakintosu: Godina i po pritvora za trojicu Srba

- Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla imala je slobodan dan, ali je došla u klub gde se družila sa Amerikancima među kojima je bila i žrtva. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno Srba, od kojih je jedan prišao djevojci i rekao ‘Zašto se družiš sa Amerikancima’, prijetećim tonom. Amerikanac je verbalno odreagovao, a ovaj mu je zadao udarac.

Onda je Amerikanac uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Djevojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila djevojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uletio da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen - isrpičao je izbacivač.

Dodao je da se sjeća da ga je udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po tijelu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče po glavi i tijelu - rekao je srpski izbacivač za Protothema.gr.

Zbog ubistva američkog studenta uhapšeni su Miloš Ilić (18), Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Siniša Petrović (22), kao i britanski državljanin srpskog porijekla Amir Omerdžić (32) i Grk Jorgos Skijadopulos (34), koji su radili kao izbacivač i barmen u "Barkodu".

Na saslušanju osumnjičenih sud pokušava da razjasni kakvu je ko ulogu imao u ubistvu, kako bi se precizno odredila svačija krivica.

Ključni dokaz su videosnimci "Barkoda" i ostalih kafića koji su snimili događaj.