open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Hrabri policajac koji je iz Vrbasa spasio mladića: U svakom trenutku bih sve ponovio
Nakon što je sapasio mladića, policajac Đekanović ponovo obukao uniformu i nastavio raditi do ujutro 
29.10.2018. u 15:41
get url
text

"Ne razmisljajući o posljedicama skočio sam u Vrbas. U tom trenutku nisam razmišljao o posljedicama. Iz ljudske i profesionalne obaveze osjetio sam potrebu da pomognem koliko mogu.
U svakom trenutku bih sve ponovio".

Kazao je ovo danas banjalučki policajac Njegoš Đekanović, koji je sinoć oko jedan sat poslije ponoći iz hladnog Vrbasa spasio D. D. (26).

Mladić je skočio sa mosta u Slatinskoj ulici u naselju Trapisti pokušavši na taj način da izvrši samoubistvo, ali ga je hrabri policajac uspio spasiti. On je sa kolegom došao na ovo mjesto po pozivu građana koji su netom prije toga pokušavali da odgovore mladića od suicidnih namjera. Čim je 26-godišnjka skočio, Đekanović je skinuo uniformu i skočio za njim, te ga izvukao na obalu.

Đekanović je ispričao da je, nakon što je spasio mladića, ponovo obukao uniformu i odradio smjenu do kraja jutros do sedam sati.

Ispričao je da je sve trajalo oko pet minuta.

Policajac je kazao i da nisu čuli da li je mladić dozivao u pomoć, ali da ga je vidio kako pluta nizvodno a voda ga nekoliko puta izbacuje i vuče ka dnu.

On je ispričao i da ranije nije imao ovakvih situacija. Istakao je da je policijski posao težak i stresan, ali da su policajci u službi građana.

- Jako je teško biti policajac. To je jako težak posao - dodao je i naveo da je on policajac od 2012.godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.