open-navfaktor-logo
search
Novi bh. reprezentativac
Hrvati: Fudbaler s hrvatskim pasošem izabrao Zmajeve ispred Vatrenih!
Faruk Hadžibegić na spisak za utakmice Bosne i Hercegovine s Portugalom i Luksemburgom na spisak je uvrstio novajliju Adriana Leona Barišića, 21-godišnjeg stopera koji nasutpa u Hrvatskoj za Osijek.
31.05.2023. u 15:00
get url
text

VEZANI TEKST - Zmajić posvađao Zdravka Mamića sa članom uprave Dinama, pale teške riječi?
 

Barišić je bio redovan član omladinskih selekcija BiH, a za U21 tim uknjižio je devet nastupa uz jedan postignut pogodak.

- Barišić izabrao BiH ispred Vatrenih!; Ključni igrač Osijeka ima hrvatski pasoš, ali će zaigrati za drugu reprezentaciju - neki su od naslova hrvatske štampe nakon što je selektor Hadžibegić objavio popis od 23 igrača.

Mladi stoper rođen je u Stuttgartu, ima hrvatski, a naravno i bh. pasoš.

- Barišić iz Osijeka je izrazio želju da igra za BiH i ukazala se prilika. Hadžikadunić je povrijeđen, gledao sam Barišića, odgovara nam po kvalitetama i odlučio sam se za njega - obrazložio je Hadžibegić.

O Barišiću, odnosno njegovim igračkim kvalitetima dugo vremena pohvalno govori i Zdravko Mamić, bivša alfa i omega Dinama.

Nedavno je italijanski Tuttomercato objavio da je Dinamo pripremio ponudu za Barišića. Ugovor s Osijekom veže ga do 2025. godine. Navodno je Osijek spreman prodati svog fudbalera za dva miliona eura. Portal Transfermarkt vrijednost 21-godišnjaka procjenjuje na 1,5 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.