open-navfaktor-logo
search
Reakcija predsjednika Srbije
Hrvati naljutili Vučića: Žao mi je tih ljudi, na takve poruke ćemo uvijek reagovati
Naglasio je da je za Beograd važno da ne šalje takve poruke i ponovio da Srbija poštuje sve tuđe žrtve, i hrvatske, i bošnjačke i albanske, a da će na takve poruke "uvijek reagovati, ali ne vikom i drekom, već istinom, činjenicama i na miran način"
27.10.2018. u 15:27
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uvijek poštovati tuđe žrtve, ali da neće dozvoliti da neko unižava Srbiju i ne poštuje njene žrtve.

- Žao mi je ljudi koji svoju slavu pokušavaju da steknu na kriminalizaciji i negaciji strašnih zločina nad Srbima, prije svega u Drugom svjetskom ratu - rekao je Vučić, povodom promocije knjige i filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918-2018" na HRT-u.

Vučić je povodom grafičkog rješenja za film na kojem su on, politički lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac, ali i kralj Aleksandar Karađorđević i Svetozar Pribićević, svrstani u promotere navodne kontinuirane politike terora Srbije, rekao da je počastvovan što je u društvu tih ljudi. Naglasio je da je za Beograd važno da ne šalje takve poruke i ponovio da Srbija poštuje sve tuđe žrtve, i hrvatske, i bošnjačke i albanske, a da će na takve poruke "uvijek reagovati, ali ne vikom i drekom, već istinom, činjenicama i na miran način".

Predsjednik Srbije rekao je da je to što njega vrijeđaju sitnica i istakao da će na tendenciju i pokušaj da se umanje srpske žrtve Srbija odgovoriti iz naučnog, kulturološkog i svakog drugog ugla.

- Na nama je da gradimo najbliže odnose sa svima, ali nećemo da dozvolimo nipodaštavanje srpskih žrtava i unižavanje Srbije, a slavićemo naše pobjede - poručio je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.