open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Hrvatska pala u Parizu, nezustavljivi Ronaldo, Hadžibegić slavi Bećiraja
Fudbalska reprezentacija Hrvatske doživjela je novi poraz od Francuske - peti u sedam međusobnih mečeva (preostala dva meča završena bez pobjednika).
08.09.2020. u 22:39
get url
text

U 2. kolu Lige nacija Vatreni su gostovali u Parizu, a u reprizi finala Svjetskog prvensta 2018. godine u Rusiji, ponovo su slavili Trikolori. I identičnim rezultatom - 4:2.

Poveli su Hrvati golom Lovrena u 16. minuti, ali su domaći golovima u 43. i 45. stigli do preokreta (Griezmann i autogol Livakovića). Brekalo je izjednačio u 55. minuti, ali su Upamecano i Giroud golovima u u 65. i 77. minuti osigurali trijumf Francuzima (golove pogledajte OVDJE). 

Vatrenim je ovo drugi poraz u četiri dana (deklasirani od Portulaga 1:4), pa ne bi začudilo ni kada bi selektor Zlatko Dalić ostao bez posla...

Portugal je na krilima Cristiana Ronalda slavio na gostovanju kod Švedske. Ronaldo je bio dvostruki strijelac, a vodeći pogodak iz slobodnjaka u 45. minuti bio mu je 100. u dresu Portugala (GOLOVI).

Belgija je sa 5:1 deklasirala Island i to nakon što su gosti poveli, dok su Danska i Engleska odigrali bez golova.

Crna Gora je u derbiju Lige C stigla do važne pobjede na gostovanju kod Luksemburga - 0:1. Strijelac odlučujućeg gola za reprezentaciju koju vodi naš stručnjak Faruk Hadžibegić, bio je Fatos Bećiraj iz penala u 93. minuti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.