open-navfaktor-logo
search
EP za rukometaše
Hrvatska protiv Njemačke želi pobjedu za polufinale
To je utakmica posebnog naboja i bitno je da su naši igrači smireni i racionalni, da nisu euforični, rekao je hrvatski selektor Červar
17.01.2020. u 17:10
get url
text

Rukometna reprezentacija Hrvatske u subotu će igrati ključnu utakmicu druge faze Evropskog prvenstva protiv Njemačke. Naime, Hrvate bi eventualni trijumf jako približio plasmanu u polufinale, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako su do sada ostvarili sve četiri pobjede, a Njemačka pretrpjela jedan poraz od Španije, hrvatski selektor Lino Červar "spušta loptu na zemlju" i upozorava na kvalitet rivala.

- Sve je otvoreno, moramo se koncentrirati na tu utakmicu. Znamo da ćemo imati jednog vrlo moćnog protivnika s dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvažnijim, najvećim klubovima. Moramo pružiti jednu discipliniranu, taktičku igru, moramo pokazati veliku upornost, strpljivost i zalaganje kroz cijelu utakmicu. To je utakmica posebnog naboja i bitno je da su naši igrači smireni i racionalni, da nisu euforični - istakao je Červar za internet stranicu Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Trenutno u grupi 1 druge faze EURO 2020 u Austriji, Norveškoj i Švedskoj na vrhu tabele su Španija i Hrvatska sa po četiri boda, slijede Njemačka i Austrija sa po dva, te Češka i Bjelorusija bez bodova. U polufinale Evropskog prvenstva plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz obje grupe druge faze.

Hrvatska i Njemačka do sada su na velikim takmičenjima odigrale 11 susreta. Uspješniji su kauboji koji imaju sedam trijumfa. Jedan duel je završen neriješeno, dok su Panceri slavili tri puta. Utakmica Hrvatska – Njemačka igrat će se 18. januara u dvorani Stadthalle u Beču sa početkom u 20.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.