Glavni avionski inspektor Danko Petrin je s mjesta neserće rekao Hini da su svi putnici u nizozemskom avionu poginuli, te da je avion jako oštećena olupina, koja je osim mehaničkih ostećenja dodatno uništena i požarom.

Dodao je da se sad radi uviđaj na terenu kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega će uslijediti prikupljanje podataka.

- Trebamo dobiti podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i,  nadamo se, odgovor na pitanje što i zašto se to dogodilo - rekao je Petrin.

VEZANI TEKST - Pronađeni ostaci aviona koji je nestao u Hrvatskoj

Odbacio je kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada aviona loše vrijeme jer da se oni "rukovode samo činjenicama, a da loši meteo uvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada avioni".

Petrin je također potvrdio da se radi o nizozemskom avionu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i ko su putnici utvrdit će se kroz obdukciju koja treba dati odgovore i na identitet žrtava i na tačno vrijeme i uzrok njihov smrti.