open-navfaktor-logo
search
Gori šuma
Hrvatska: Veliki požari kod Šibenika, zatvoren dio autoputa
Veliki problem vatrogascima u gašenju čini jaki vjetar
27.07.2019. u 16:16
get url
text
get url
text

Nešto iza 13:30 planuo je požar na području južne Dubrave, na terenu je 38 vatrogasaca, a pomažu im i zračne snage, doznaje se iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, a uskoro je planuo i drugi veliki požar koji se širi prema autoputu, objavio je Index.hr.  

Požar kod Dubrave gasi 38 vatrogasaca s 15 vozila. Kako javlja Šibenik.in vatrogascima su u pomoć u 14:45 došla dva kanadera. Širi se gusti dim, a gori šuma i nisko raslinje. Na terenu su vatrogasci JVP-a Šibenik, DVD-a Šibenik te DVD-ova Zablaće, Bilice, Brodarica-Krapanj, Perković i Zaton, kao i pripadnici Državne interventne jedinice iz Šibenika.

Izbio je još jedan požar kod Šibenika i širi se prema autoputu. Sve snage su na terenu, rekao je za N1 zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević, dodavši da veliki problem vatrogascima u gašenju čini jaki vjetar. 

-Između 322. i 324. kilometra autoceste A1 zbog požara uz autoput u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h- saopćio je u 15:55 HAK.

Zbog požara, od 16 sati u oba smjera za saobraćaj je zatvorena dionica autoceste A1 između Šibenika i Vrpolja, saopćeno je iz Hrvatskog autokluba (HAK), javlja Anadolu Agency (AA).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.