open-navfaktor-logo
search
Opet halucinira
Hrvatski mediji ismijavaju Vučića: Prikazao mu se tenk ispred stadiona Borussije
Vidite, ovo je simbol dortmundske Borussije, tenk, s oznakama koje podsjećaju na neka prošla vremena. Ispred stadiona Westfalen ili tako nekako. Jeste li čuli nekad da je nekome smetao taj tenk, rekao je Aleksandar Vučić
30.08.2019. u 17:24
get url
text
Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić ponovo se pravdao da je postavljanje tenka ispred Marakane bila odluka navijača, pa je pokušao smiriti tenzije, ali potkrao mu se gaf. Kazao je da postavljanje tenka kod stadiona ne treba biti čudno jer je to urađeno i kod stadiona Westfalen, Borussije iz Dortmunda!?

- Razumijem Hrvate. Njima su rekli da je taj tenk iz Vukovara, a to im nije niko drugi rekao nego srpski mediji, srpski lažovi. Jesmo li saglasni oko toga da su Nijemci civiliziran narod? Da su antiratno opredijeljeni? Je li tako? Za koje ste njemačke klubove čuli osim Bayerna? Sigurno je drugi najuspješniji Borussia Dortmund. Barem u posljednje vrijeme. Je li tako? - kazao je Vučić mašući s nekim papirom na kojem je tenk obojen u žuto-crnu boju pa dodao:

- Vidite, ovo je simbol dortmundske Borussije, tenk. S oznakama koje podsjećaju na neka prošla vremena. Ispred stadiona Westfalen ili tako nekako. Gdje čuveni "milioneri" iz Dortmunda igraju. Jeste li čuli nekad da je nekome smetao taj tenk? Niste nikada čuli ni da ga imaju - govorio je Vučić dok je pritom mahao fotografijom tenka kako bi dokazao ispred novinara da Srbija nije usamljena u postavljanju tenkova uz stadion, piše 24sata.hr.

Vic je u tome što je fotografija koju je držao napravljena prije pet godine ispred kasarne Oberpfalz, ali nema nikakve veze s klubom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.