open-navfaktor-logo
search
Tvrdi da ima dokaze
Hrvatski naučnik Gordan Lauc: Molim vas, poslušajte savjete o borbi protiv korone
Hrvatski naučnik Gordan Lauc oglasio se putem svog Facebook profila te kazao kako ima dokaz da je u pravu oko onoga što priča o koroni.
24.03.2020. u 08:25
get url
text

- Koliko pišem o ovome već i moji prijatelji misle da sam prolupao. No nisam prolupao, u pravu sam, a niko odgovoran me ne doživljava...- započeo je svoj post te nastavio:

-Ono što vičem sedmicama upravo je objavljeno u vrlo uglednom časopisu. U grijanim prostorima vlaga je vrlo niska što inaktivira mukoznu barijeru i potiče transmisiju virusa. https://www.annualreviews.org/…/annurev-virology-012420-022…

Nakon objave u ovakvom časopisu to se smatra naučnom istinom - poručuje Lauc.

- Bilo koja odgovorna osoba koja ne osigura barem 40 posto vlage u bolnicama, uredima i sl. bit će kriva za brojne nepotrebne zaraze i posljedično smrti. Ravnatelji, direktori, ne želite imati tuđe živote na svojoj savjesti. Mediji, molim vas da ovo prenesete i prisilite odgovorne da ovlaživanje zraka uvedu u službene smjernice. Premijeru Plenković i ministre Beroš, predsjedavate Evropskom unijom u kritičnom trenutku.

Molim upozorite svoje kolege da na vrlo jednostavan način transmisiju COVID-19 mogu značajno smanjiti. Možda čak prepoloviti. Ovo više nije jedan ludi naučnik koji trkelja po medijima. Ovo je naučna istina koja je javno objavljena i ne postupanje u skladu s njom nosi osobnu odgovornost za posljedice. Sve što trebate napraviti je ovlažiti zrak, a to je tako lako. Imate sve u filmiću koji sam snimio prije više od dvije sedmice, poručio je Lauc. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.