Plenkovićev recept

Hrvatski premijer otkrio kako je skinuo 18 kilograma

Objavljeno: 07.01.2019. u 16:12

U protekle dvije godine Plenković je nakupio višak kilograma prvenstveno zbog visokog nivoa stresa, a jednostavnom promjenom režima prehrane vratio je vitku liniju

Uoči nove godine hrvatski premijer Andrej Plenković uspio je, baš kao i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, doslovno sa sebe skinuti golemi teret. Naočigled cijele nacije, u samo dva mjeseca, Plenković je izgubio čak 18 kilograma.

U protekle dvije godine Plenković je nakupio višak kilograma prvenstveno zbog visokog nivoa stresa, tvrde stručnjaci.

- U svakoj stresnoj situaciji luči se kortizol. Mijenjanjem vremenskih zona mijenja se i vremenski ritam. Hormoni se luče u određenom vremenskom ritmu, a to se poremeti, pa se budite noću i morate jesti određene količine hrane - pojasnio je za RTL endokrinolog Miroslav Dumić.

Pored mučnog natezanja s koalicijskim partnerima, cjenkanja, ucjenjivanja, živiciranja, prikrivanja emocija, političari najčešće nemaju vremena za sport i kretanje, sjede po cijele dane, sastanče - i jedu, najčešće kaloričnu hranu, ili pak miješaju ugljikohidrate, proteine i masnoće, što je pogubno po liniju. Izuzetak nije bio ni Plenković, a cijena takvog načina života je brzo bila vidljiva: na 193 centimetra visine, u drugoj godini mandata, dobio je 20 kilograma nove mase, što mu se vidjelo na licu, vratu i stomaku.

O tome kako se nosi s tim, premijera je u emisiji otvoreno pitao Zoran Šprajc, pa je Plenković, neobično iskreno, priznao da ga to "žulja".

A kako je Andrej Plenković uspio skinuti čak 18 kilograma? U kabinetu šefa Vlade dugo su šutjeli kao zaliveni, no portal 24sata.hr ipak je uspio doznati najvažnije pojedinosti. Ključ tajne je zaprepašćujući - umjesto gaziranih sokova i drugih kaloričnih pića, Plenković je počeo uzimati voće.

- Premijer je samo promijenio režim prehrane. Ruča zdravo, a večera škrto. Izbacio je slatko i gazirana pića, a umjesto toga jede mandarine i klementine - rekao je za 24sata Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

Premda je već sada vitak, Plenković planira izgubiti još koji kilogram.

Izvor:   24sata.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije