Hrvatski Telekom kupio Crnogorski Telekom

Objavljeno: 10.01.17 u 12:34

Hrvatski Telekom potpisao je danas kupoprodajni ugovor sa Mađar Telekomom (MT) o kupovini 76,53 posto akcija Crnogorskog Telekoma u vrijednosti od 123,5 miliona eura

Crnogorski Telekom
Crnogorski Telekom

Hrvatski Telekom potpisao je danas kupoprodajni ugovor sa Mađar Telekomom (MT) o kupovini 76,53 posto akcija Crnogorskog Telekoma u vrijednosti od 123,5 miliona eura, javlja Anadolu Agency (AA).

"Transakcija je u skladu sa orijentacijom kompanije na poslovanje unutar zemlje, nastojanja da ojačamo poziciju MT-a na mobilnom tržištu, poboljšamo ICT kapacitete, kao i da zadržimo nivo investicija u fiksnu mrežu i povećamo broj korisnika na lokacijama gdje je brzi interent već dostupan", kazali su iz MT-a.

Iz Crnogorskog Telekoma su saopćili da zbog činjenice da se radi o transakciji koja se odvija unutar Deutsche Telekom grupe (DT), odnosno između povezanih kompanija, prema važećoj legislativi ponuda za preuzimanje preostalih akcija crnogorske kompanije nije neophodna.

Nisu neophodne ni dalje saglasnosti Agencije za zaštitu konkurencije, kako bi Hrvatski Telekom preuzeo akcije.

"Hrvatski Telekom je vodeći telekomunikacioni operator u Hrvatskoj, sa milion korisnika fiksne, 2,3 miliona korisnika mobilne telefonije i 740 hiljada korisnika širokopojasnog interneta. Zajedno sa Crnogorskim Telekomom i MT, član je DT grupe, prisutne u više od 50 zemalja širom svijeta", dodaje se u saopćenju.