Hrvatski zastupnik bi strijeljao sudije i komuniste: "Nažalost, još uvijek nemamo takvu državu"

Objavljeno: 22.09.17 u 13:36

Željko Glasnović, nezavisni hrvatski parlamentarni zastupnik, napao je jučer za govornicom kompletno pravosuđe u Hrvatskoj i založio se za odstranjivanje svih kadrova "iz onog sistema".

Željko Glasnović kampanju je gradio na "lovu na udbaše" FOTO: Arhiv
Željko Glasnović kampanju je gradio na "lovu na udbaše" FOTO: Arhiv

Povod je bila rasprava o nasilju nad ženama. Glasnović je prvo ispričao vic iznoseći svoje mišljenje o stanju u pravosuđu.

- Nedavno u Zagrebu je održana konferencija poštenih sudija u Sheratonu. Obojica su se pojavila – kazao je Glasnović koji je izabran na listi za dijasporu za koju su glasali uglavnom hrvatski državljani koji žive u BiH.

Potom se okomio na državne službe "u kojima radi 50 posto ljudi" te dodao da je "ovdje Divlji zapad i mi samo glumimo tu pluralnu demokratiju i pod fasadom te demokratije vlada pravni haos". Glasnović, bivši komandant HV-a i HVO-a, povukao je i paralelu s Kanadom u kojoj je živio do rata.

- U Kanadi sam radio deset godina u pravosudnoj policiji. Tamo noćni sudovi rade dan i noć za nekriminalne prekršaje. Dođeš, to melje. Nisi plaćao alimentaciju, je li to nasilje nad ženama? Itekako je. Imaš ti bandita, ima deset ljubavnica, ženu, briga njega, desetero djece. To je uvijek skliska banana. To znaju i ovi u Saboru neki, skliska banana. Dvije kore, seks i lova, a nećeš plaćati za djecu. Ja sam tamo radio, tebe uhapse, imaš troje djece, nisi plaćao alimentaciju. A ovdje nikom ništa – kazao je Glasnović.

U žaru govora, se dotaknuo i lustracije, odnosno "odstranjivanja komunističkih kadrova iz svih sfera života".

- Meni se hvalio jedan crveni kmer, sudija u bivšem sistemu, kako nije riješio nijedan slučaj u svom mandatu. Prijatelju, ja bih njega strijeljao, ali nažalost, ne možemo. Nemamo takvu državu još – kazao je Glasnović.