open-navfaktor-logo
search
Razočarani
HSPBiH: Nastavak dijaloga i dogovora nema alternativu
Iskreno smo razočarani nepostizanjem konačnog dogovora o izmjenama Izbornog zakona i djelimičnoj izmjeni Ustava bh. lidera, saopćili su iz Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.
21.03.2022. u 14:15
get url
text

- Međutim, apeliramo na dobru volju, razum i vizionarstvo te tako i na nastavak razgovora i to prvenstveno zbog budućnosti naše djece, zajedničkog života u Bosni i Hercegovini te na koncu i same Bosne i Hercegovine, države koju smo naslijedili od naših otaca. Samo iskren pristup i svako odbacivanje nakane da se drugi i drugačiji dovede u nepovoljan politički položaj, vodi ovo društvo i ovu zemlju u budućnost - naveli su u saopćenju i dodali:

- A za to su nam potrebni snažni lideri koji vjeruju u sebe,  ali i u svoje partnere ma koliko se njihovi politički nazori razlikovali. Vjerujemo da svjedočite strašnom ratu i agresiji na Ukrajinu što je nažalost najjasniji primjer potrebe dijaloga, a i tragedije kada on izostane. U konačnici dijalog i dogovor nemaju alternativu i to je civilizacijski uspjeh. Mi u HSPBiH pozivamo na nastavak dijaloga i dogovora, a ne pregovora oko budućnosti zajedničke nam domovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.