Humanitarna biciklijada: Mostarci voze za malenu Anu Ritu Puljić

Objavljeno: 22.09.17 u 11:24 Autor: A. B. Š.

Udruženje "Moj Grad" Mostar, Biciklistički klub Mostar i Hrvatsko planinarsko društvo "Prenj 1933" u nedjelju organiziraju dvije humanitarne sportske manifestacije s ciljem prikupljanja novčane pomoći za oboljelu djevojčicu Anu Ritu Puljić.

Ana Rita Puljić
Ana Rita Puljić

Planirano je održavanje humanitarne biciklijade ulicama Mostara pod nazivom "Vožnja za život" te tradicionalni uspon na Čabulju u okviru manifestacije "Mostar Outdoor 2017".

Tokom biciklijade i planinarskog druženja na Čabulji svi će sudionici, kao i ostali sugrađani, moći dati svoj prilog kako bi se pomoglo u prikupljanju novčanih sredstava za Anino liječenje.

Prilozi će se prikupljati na Rondou gdje će startati i završiti biciklijada, te ispred planinarskog doma u Bogodolu.

Organizatori pozivaju sve sugrađane da se odazovu i u što većem broju još jednom iskažu solidarnost i humanost po kojoj su prepoznatljivi. Inače, start biciklijade je zakazan za 10 sati i vozit će se u dužini od 7 kilometara, dok je polazak za planinarsko druženje zakazan u 8:30 sati ispred zgrade "Mostarke".

Ana Rita Puljić je trogodišnja djevojčica koja nikad nije stala na svoje noge, a velika želja joj je da pleše s prijateljicama. Boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru.

Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj. Cijena jedne injekcije je 100.000 eura, a treba ih godišnje primiti bar pet.