open-navfaktor-logo
search
Dvodnevna posjeta
Hurtić u Zagrebu poslao poruku Milanoviću: Kupili smo parfem, sapun...
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić kazao je u petak kako je u Zagreb stigao kako bi potaknuo inicijativu da Bošnjaci u Hrvatskoj imaju zasebnu izbornu jedinicu.
26.05.2023. u 14:49
get url
text
Sevlid Hurtić u Hrvatskoj

VEZANI TEKST - "Prijateljske" geste Hrvatske: Od Milanovićevog "sapuna i parfema" preko Pelješkog mosta do Trgovske gore

- Tražit ćemo da Vlada Republike Hrvatske pokrene inicijativu da Bošnjaci u Republici Hrvatskoj imaju zasebnu jedinicu, o tome smo danas razgovarali. Naravno, treba promjena Ustava, to je nešto što je nama kao Bošnjacima, koji su u Hrvatskoj nacionalna manjina, veoma značajno i ja se nadam da će biti, kao što drugi traže, promjene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini - izvijestio je Hurtić.

- Danas smo došli u posjetu Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu vanjskih poslova, došli smo i u Sabor i ja se nadam da se predsjednik vaše države (Zoran) Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u Republiku Hrvatsku - poručio je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Aluzija je to na Milanovićevu izjavu staru tri godine, kada je, govoreći o građanskoj BiH, kazao da je "to daleki san, ali prvo sapun, a onda parfem", prenosi Hina.

U Sarajevu je to shvaćeno kao uvreda Bošnjacima, ali je Milanović kasnije to zanijekao, objasnivši da se radi o metafori.

- Kada sam rekao prvo sapun, onda parfem mislio sam i na Hrvate, na Hrvatsku, i na BiH - naprosto na jedan prirodan tijek događaja. Jer se ne mogu preskakati neke faze u razvoju - kazao je Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.