navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Parni valjak

Husein Hasanefendić Hus: Svaki novi koncert je neka runda i borba za dokazivanje

U okviru turneje "Runda 44" odlični "Parni valjak" održat će veliki koncert u sarajevskoj Zetri 20. marta. Husein Hasanefendić Hus, Aki Rahimovski i ostali članovi popularnog benda u posljednjih šest mjeseci održali su koncerte širom regiona.

Objavljeno: 28.01.2020. u 11:52
get url
text

Povod ove turneje je novi album "Vrijeme" i 44 godine zajedničkog rada.

- Cijela priča krenula je prošle godine iz Ljubljane. Za nas je svaki novi koncert neka runda i borba za dokazivanje. Moramo opravdati status koji imamo i uvijek su velika očekivanja. Trudimo se da na svakoj turneji i koncertu ponudimo nešto što publika do tada nije vidjela. Već smo svirali u Tuzli i bilo je sjajno. Željeli bi još nekoliko koncerata u BiH, ali ne možemo iz Zagreba znati kakva je situacija u nekom mjestu i koliko je realno napraviti koncert. Naši veliki koncerti imaju skupu produkciju i to su parametri na svjetskom nivou. Ne možemo svirati bilo gdje. Moraju biti velike dvorane i puno ljudi da bi se nešto moglo napraviti – kaže za Faktor Husein Hasanefendić Hus.

Na spektakularnom muzičkom showu Music Award Ceremony (MAC) "Parni valjak" je dobio nagradu za najbolju pop rock numeru, i to za pjesmu "Otkud ti pravo".

- To je samo jedno od priznanja koje smo dobili u posljednje vrijeme. I u narednom periodu nas očekuju brojne nagrade za album "Vrijeme", među kojima je i nagrada za najprodavaniji album po podacima Diskografskog udruženja u Hrvatskoj. Imati toliko razloga za slavlje nakon 44 godine na sceni, to je postignuće vrijedno pažnje. Svirat ćemo dok nas zdravlje služi. Aki se potpuno oporavio nakon blažeg moždanog udara u aprilu 2018. godine i u prošloj godini smo održali 60 koncerata, što je stvarno respektabilna brojka – zadovoljno govori popularni Hus.