open-navfaktor-logo
search
As Vučice
Hvalospjevima na Lulićev račun izazvao bijes kod navijača Rome
Pruzzo je nakon pobjede Lazija nad Juventusom u Superkupu Italije sipao hvalospjeve na Lulićev račun
30.12.2019. u 12:33
get url
text

Roberto Pruzzo je legendarni napadač Rome, koji je u razdoblju od 1978. do 1988, za Vučicu postigao 138 golova i osvojio pet trofeja. Na taj način je postao jedan od najvažnijih igrača u Rominoj historiji, ali šta mu to znači ako kojim slučajem pohvali kapitena Lazija Senada Lulića?

Pruzzo je nakon pobjede Lazija nad Juventusom u Superkupu Italije sipao hvalospjeve na Lulićev račun, što je izazvalo negodovanje kod navijača Rome.

- Lulić je postao moj mit. On je veliki radnik i najbolji pokazatelj kako igrači poput njega mogu biti korisni na vrhunskom nivou, što Lulić godinama pokazuje. Kada naporno radite, svaka situacija se može riješiti. Iako ima 33 godine, i dalje je čvrst i pokazuje veliku snagu, a s takvim igračima možete daleko dogurati - prokomentarisao je Pruzzo za jednu italijansku radio stanicu, vjerovatno ne sluteći da će to izavati mnoštvo reakcija kod navijača Rome.

Izjava je naišla na veliko negodovanje na društvenim mrežama, a navijači Rome su zatražili da Pruzzo izgubi mjesto u Vučicinoj Kući slavnih, prenosi Goal.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.