open-navfaktor-logo
search
Rujanfest u Zagrebu
HVIDRA traži zabranu Seke Aleksić, Željka Joksimovića, Bajage... Šta im je organizator poručio
HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjega "Rujanfesta" i pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako oni tvrde, pjevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku
06.09.2019. u 12:03
get url
text

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjega "Rujanfesta" i pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako oni tvrde, pjevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, prenosi Index.hr.

-Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne muzičke odlučili su da će ugostiti srpske folk-pjevače pod sloganom "Pomjeri svoje granice zabave", dodaje se u saopćenju HVIDRA-e.

Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora "Rujanfesta" Darka Fučeka, koji je u Dnevniku Nove TV rekao:

-Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovde na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu.

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner.

A ti sporni srpski folk pjevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.