open-navfaktor-logo
search
Pucnjava u Tuzli
I dalje u bjekstvu: Maskirani napadač izrešetao Martinovića, Mujića pogodio u nogu
Martinović i Mujić poznati su policiji, jer prolaze kroz krivičnu evidenciju MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva
11.10.2019. u 11:24
get url
text
Rudarska 21: Vidljivi tragovi metaka
Rudarska 21: Vidljivi tragovi metaka

Nepoznati napadač koji je sinoć u Rudarskoj ulici u Tuzli ranio Željka Martinovića (40) i Armir Mujića (29), još je u bjekstvu i za njim se traga, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Napad se dogodio sat poslije ponoći ispred zgrade u Rudarskoj 21, tačnije "pod Zenicom", kako ovu zgradu Tuzlaci kolokvijalno zovu.

- Napadač koji je bio maskiran kapuljačom ispalio je više hitaca prema Željku Martinoviću i Armiru Mujiću. Martinović je jednim metkom pogođen u stomak te s dva metka u desnu i jednim u lijevu nogu. On se nalazi u hirurškom šoku i ne znamo tačno u kakvom je zdravstvenom stanju. Mujić ima povredu desne potkoljenice, ta povreda je vjerovatno sanirana i on je, pretpostavljam, pod nadzorom ljekara izašao iz UKC-a Tuzla - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

{$galerijaFotografija}

Inače, Martinović i Mujić poznati su policiji, jer prolaze kroz krivičnu evidenciju MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva.

- Policija utvrđuje identitet napadača, sve okolnosti događaja i motiv. Istražne radnje su u toku, a napadač je u bjekstvu. Prema informacijama kriminalističke policije PU Tuzla, u napadu je korišten pištolj - dodao je Arnautović.

pucnjava tuzla  (4).jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.