open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
I dalje udarna vijest: Gordana Tadić postala glavna tužiteljica
Iako je objavljena 25. januara ove godine, vijest i dalje stoji na početnoj internetskoj stranici Tužilaštva, u rubrici "najvažnije vijesti" i ukvirena je drečavo žutom bojom. 
03.09.2019. u 16:08
get url
text

I više od sedam mjeseci nakon što je Gordana Tadić imenovana za glavnu tužiteljicu, to je i dalje najvažnija vijest na internetskoj stranici Tužilaštva BiH. Iako je objavljena 25. januara ove godine, vijest i dalje stoji na početnoj stranici, u rubrici "najvažnije vijesti" i ukvirena je drečavo žutom bojom. 

Inače, Tužilaštvo BiH među bh. novinarima važi za jednu od najzatvorenijih institucija po pitanju dobijanja informacija, s obzirom da se na većinu novinarskih upita uz te institucije dobije odgovor kako je Tužilaštvo "bez komenatara".

S druge strane, press služba izuzetno je angažirana kada su u pitanju protokolarne aktivnosti glavne tužiteljice, pa kod takvih prilika nisu štedljivi na riječima, o čemu veoma redovno obavještavaju javnost. Sve je popraćeno sa mnoštvom fotografija glavne tužiteljice u momentima dok razgovara i rukuje se sa sagovornicima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.