Poslijepodne postepeni prestanak padavina na jugu i djelimično razvedravanje. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 14 stepeni Celzijusa.

Postepena stabilizacija, izraženije u drugom dijelu dana, povoljno će djelovati na većinu stanovništva. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

S obzirom da će temperature zraka opasti, bit će osjetno svježije, stoga je neophodno biti oprezniji, naročito u jutarnjim satima. U nastavku dana ugodnije, sa blagim zatopljenjem.

U Hercegovini i na jugozapadu, uz povremeno jaku buru, čemu bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša ili lokalno jači pljuskovi. Tokom poslijepodneva padavine slabe i prestaju.

Na jugoistoku Hercegovene poslije podne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 21 do 27 stepeni Celzijusa.

U utorak u Bosni i na sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslijepodne. Na jugu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni celzijusa.

U srijedu pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili nisaka naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.