open-navfaktor-logo
search
Borba za Scudetto
I Džeko na listi: Treneri Serie A glasali ko će osvojiti prvenstvo, birali i otkriće sezone
U anketi koju je proveo Italpress treneri Serie A su dali svoje mišljenje o tome ko osvaja ligu ove sezone, koji klub je najveće iznenađenje prvenstva, te koji je fudbaler najveće otkriće. 
27.12.2021. u 15:02
get url
text

Prema glasanju trenera većine klubova Serie A, Inter je najveći favorit za Scudetto ove sezone. 

Massimiliano Allegri, Maurizio Sarri, Jose Mourinho i Giampiero Gasperini nisu odgovorili na anketu, dok su svi ostali treneri dali svoj glas.

VEZANI TEKST - Mancini o borbi za Scudetto: Inter je favorit, doveli su sjajnog Džeku

Jedanaest od šest trenera izabralo je Nerazzure Simeonea Inzaghija, Napoli je dobio dva glasa (Tudor i Cioffi), a prednost je dao Atalanti Jurić (trener Torina).

Izabran je i tim koji je iznenađenje prvenstva. Slavio je Empoli sa devet glasova, Fiorentina je dobila tri glasa, Napoli je dobio dva, dok je za Veneciju glasao samo Simone Inzaghi.

Treći izbor bio je za fudbalera koje je najveće otkriće Serie A ove sezone. Prvo mjesto je osvojio fudbaler Sassuola Davide Frattesi sa tri glasa, jednim više od saigrača Gianluce Scamacce. Po jedan glas su osvojili bh. reprezentativac Edin Džeko, Brozović, Bellanova, Bremer, Anguissa, Koopmeiners, Osimhen, Pinamonti, Tonali i Simeone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.