open-navfaktor-logo
search
Veliko srce
I kad ne igra, Nurkić dominira: Potez bh. košarkaša o kojem bruji Amerika
Nedugo nakon utakmice u kojoj je Portland slavio sa pola koša razlike 111:110 pojavile su se zajedničke fotografije ove porodice i bh. košarkaša
18.12.2019. u 10:39
get url
text

Da ima veliko srce bosanskohercegovački gorostas Jusuf Nurkić potvrdio je još jednom.

Naime, centar Portland Trail Blazersa i košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine "umiješao" se u situaciju koja se vrlo lako mogla pretvoriti u tragediju, no na kraju je okončana sretnim krajem.

Alyson Cowan i njen dečko Parker Warling još od djetinstva navijajaju za Portland Trail Blazerse, ali je su se zbog Parkerovog posla bili primorani preseliti u Arizonu.

Početkom decembra ovaj par koji ima desetomjesečnu kćerkicu prošao je kroz veliko iskušenje jer je Parker, koji je dijabetičar, doživio srčani udar. Ipak brzom reakcijom doktora i poslije nekoliko pokušaja oživljavanja Parker je spašen od sigurne smrti, a narednih deset dana proveo je u bolnici.

Nakon svega Alyson je 14. decembra objavila tvit u kojem je osim Nurkića označila Damiana Lillarda i CJ McColluma, te objasnila kroz šta su prošli ona i njen zaručnik u proteklih 20 dana, te kako bi bilo sjajno ukoliko bi se mogli sresti sa njima na utakmici protiv Sunsa.

Nurkiću nije trebalo dugo. Ubrzo je odgovorio sa "učinimo to", a nedugo nakon utakmice u kojoj je Portland slavio sa pola koša razlike 111:110 pojavile su se zajedničke fotografije ove porodice i bh. košarkaša.

Cijela priča zaokupirala je američku javnost, a nakon susreta oglasila se i Alyson.

- Bio je takav dragulj kad smo ga upoznali! Bio je tako ljubazan prema Aubrey i izgledalo je kao da se istinski brine za Parkera - kazala je Alyson, zahvalivši se Jusufu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.