navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ceremonija u aprilu

I mladi iz Sarajeva biraju dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije

Mladi ljubitelji filma iz 38 zemalja Evrope među kojima i Bosne i Hercegovine, i ove će godine izabrati dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award).

Objavljeno: 11.03.2021. u 12:56
get url
text

I mladi iz Sarajeva i ove će godine zajedno sa vršnjacima iz Evrope izabrati najbolji film, a partneri u Bosni i Hercegovini Evropskoj filmskoj akademiji u ovom projektu su petu godinu za redom Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point.

Tri filma koja su nominovana za ovogodišnju EFA Nagradu mlade publike (EFA YAA) su "Pinocchio" Mattea Garronea, "The Crossing" Johanne Helgeland i "Wolfwalkers" Tomma Moorea i Rossa Stewarta.

U izboru najboljeg filma učestvuju mladi uzrasta 12 do 14 godina. U svih 38 zemalja Evrope i šire, EFA Nagrada mlade publike omogućuje mladima da otkriju visokokvalitetne evropske filmove.

Članovi žirija će imati priliku i da online putem uz vodstvo moderatora učestvuju u filmskim diskusijama, zahvaljujući čemu evropski film za njih prestaje biti teorija, a postaje iskustvo.

Ceremonija dodjele nagrada bit će održana online, u nedjelju, 25. aprila, uživo na http://yaa.europeanfilmawards.eu/.

Ovim projektom omogućuje se mladima da kvalitetno ispune vrijeme provedeno u svojim domovima, te da kroz zajedničke aktivnosti projekta nastavljaju razvijati osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma.