open-navfaktor-logo
search
Buran razvod
I sud morao "braniti" bivšu suprugu od ministra policije Vedrana Mulabdića
Razvod prvog čovjeka policije u Kantonu Sarajevo prošao je sve osim glatko, a Mulabdiću su, kako su nam kazali dobro obaviješteni izvori, tokom procesa od suda izrečene tri vrste zabrane u odnosu na njegovu suprugu
05.09.2018. u 14:35
get url
text

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić, kojeg je na tu poziciju predložio SBB, odnedavno je "slobodan", nakon što se krajem juna i zvanično razveo sa svojom dotadašnjom suprugom.

Ono što je javnosti manje poznato je da je razvod prvog čovjeka policije u Kantonu Sarajevo prošao sve osim glatko, a Mulabdiću su, kako su nam kazali dobro obaviješteni izvori, tokom procesa od suda izrečene tri vrste zabrane u odnosu na njegovu suprugu, i to zabrana pristupa, zabrana zvanja i zabrana uznemiravanja zbog, kako se navodi, "fizičkog ugrožavanja" oštećene.

Naime, ministra Mulabdića je njegova tada još zakonita supruga u oktobru prošle godine prijavila ministarstvu na čijem je čelu zbog nasilja u porodici, a što nam je svojevremeno potvrdio i sam Mulabdić.

- Dana 16.10.2017. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zaprimilo je usmenu krivičnu prijavu protiv mene, te shodno nadležnostima MUP-a KS po istoj i postupa. S obzirom na to da je u predmetnoj prijavi navedeno niz insinuacija, također vas želim obavijestiti, da su u toku pripreme na podnošenju krivične prijave zbog neistina navedenih od strane podnosioca gore navedene prijave, a koje će biti potkrijepljene relevantnim dokazima - kazao nam je tada ministar unutrašnjih poslova KS.

Šta je utvrđeno istragom nije nam poznato, kao ni da li je Mulabdić, a kako je sam najavio, podnio kontratužbu u ovom slučaju.

Iz Općinskog suda u Sarajevu informacije o navodno izrečenim mjerama zabrane nam nisu željeli potvrditi niti na bilo koji način komentirati zbog, kako su naveli, zaštite privatnih podataka involviranih osoba. Iz tih razloga su i detalji prijave protiv Mulabdića, te šta mu je konkretno stavljano na teret, nepoznati.

Iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva ranije nam je potvrđeno da je u martu 2018. godine postupajući tužilac donio naredbu o neprovođenju istrage, budući da djelo za koje je tada prijavljen Mulabdić nije krivično.

Na ovu odluku Tužilaštva obje strane u postupku imale su mogućnost pritužbe, ali se, kako nam je rečeno u toj pravosudnoj instituciji, niko od aktera se nije žalio.

Kako nezvanično saznajemo, ministar Mulabdić i nakon razvoda nije prestao da već bivšoj supruzi pravi "neugodne scene".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.