navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Tajna vitalnosti

I u 93-oj vozi automobil, jaše konja: Kuhar otkrio šta kraljica Elizabeta doručkuje, ruča i večera

Kraljica Elizabeta (93) uprkos godinama i dalje je vitalna, zbog čega se mnogi pitaju – koja je njena tajna vitalnosti i dugovječnosti.

Objavljeno: 28.01.2020. u 07:45
get url
text

S obzirom na to da je kraljičina majka dočekala 101. godinu, mnogi to povezuju sa dobrim genima.

Kako su javnosti otkrili njeni bliski saradnici, kraljica Elizabeta izbjegava sve štetne navike poput pušenja i alkohola, a između ostalog, nije prestala raditi.

Ima puno obaveza i ne namjerava stati. Državne posjete, humanitarne akcije, razne ceremonije, sve ju to navodi da način života održava vitalnim i mladim.

Iako ima vrhunske kuhare, kraljica uživa u jednostavnim jelima. Za doručak obično jede kukuruzne pahuljice sa sušenim voćem i orasima. Ručak i večera uglavnom su lagani, najčešće piletina ili riba s povrćem.

Njen lični kuhar jednom je prilikom otkrio kako kraljica jede vrlo zdravo.

- Izbjegava tjestenu i krompir kasno uvečer. Naravno, poput svih Britanaca, voli čaj, pa svako jutro počinje šoljicom zelenog čaja koji je pun oksidansa koji pomažu u obnavljanju organizma – otkrio je njen lični kuhar.

Iako ima 93 godine, kraljica i dalje svakodnevno odlazi u duge šetnje kako bi ostala fizički aktivna i bila u dobroj kondiciji, a često je novinari snime kako imanjem Windsor vozi džip i jaše konja.