open-navfaktor-logo
search
Ponovo na meti
I večeras kamenovana kuća Đemile Talić - Gabriel u Neumu: "Ovo je strašno"
Tražila sam da se pregledaju snimci sa nadzornih kamera, ali u policiji su mi opet rekli da kamere ne rade, kaže počasna konzulica
11.11.2018. u 21:42
get url
text

Drugi put u tri dana kuća Đemile Talić - Gabriel, počasne konzulice BiH u Australiji, našla se na meti vandala.

Nepoznate osobe večeras oko 19 sati ponovo su kamenovale kuću u Neumu, a konzulica je u to vrijeme bila u Sarajevu. U kući su, kako nam je kazala u telefonskom razgovoru, bile njene kćerka i majka.

- Ovo je strašno. Njih dvije su u šoku. Znači, neko ima toliko hrabrosti da dođe i to učini, ciljano, da donese kamenje i baca na kuću. Kćerka i mama su bile u kući. Dijete me zove i plače, kaže opet su nam kamenovali kuću. Nazvala sam policiju i rekla da bi trebali raditi svoj posao i pronaći počinioce. Tražila sam da se pregledaju snimci sa nadzornih kamera, ali opet su mi rekli da kamere ne rade. Ne znam koja im je onda svrha ako ne rade. Znam da imaju kamere na obližnjoj benzinskoj pumpi i apoteci, ali u policiji kažu: "Ne ide to tek tako" - kaže nam Talić-Gabriel.

Govori da iz policije još nije dobila nikave informacije ni o incidentu koji se dogodio u noći sa četvrtka na petak.

- Ne znam šta da radim. Meni su poslovi ovdje u Sarajevu. Treba li da tamo u Neumu nađem nekog zaštitara pa da onda njega neko ubije kamenjem. Kuću su opet gađali sa magistrale. Tamo nema prozora ali su porazbijali crijep - kazala je.

U MUP-u HNK nisu nam željeli ništa reći o večerašnjem incidentu. Kazali su nam da zovemo policiju u Neumu, gdje smo dobili upute da zovemo glasnogovornika jer oni "ne smiju ništa govoriti osim da su izašli na uviđaj". Glasnogovnik se nije javljao na telefon.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.