navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Šale nije nedostajalo

Iako je skupa, nije se svima svidjela: Haljina Melanije Trump od 6.000 KM mnoge podsjetila na zavjese i tepihe

Nakon što su napustili Bijelu kuću, Melania i Donald Trumpovi uputili su se u svoj ljetnikovac Mar-a-Lago u Palm Beachu.

Objavljeno: 21.01.2021. u 13:41
get url
text

Kamere su sad već bivši predsjednički par ispratile tokom odlaska iz Washingtona, a potom i tokom slijetanja u Floridu.

Trumpovi su iz aviona izašli nasmiješeni i dobro raspoloženi, a najveća pažnja bila je usmjerena na sad već bivšu prvu damu, za koju se pretpostavljalo da će se tokom leta presvući u nešto udobniji stajling.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melania Trump Stylebook (@melaniatrump.style)

Nakon crnine u kojoj se zadnji put obratila javnosti kao prva dama Amerike - Chanelova bolera i haljine s potpisom modne kuće Dolce & Gabbana, udruženih s teksturiranim štiklama njenog omiljenog dizajnera Christiana Louboutina - tokom leta na Floridu presvukla se u nešto ležerniji stajling.

Melania se za početak svog novog života na Floridi odlučila za neočekivanu odjevnu kombinaciju koja slavi život - statement krep-haljinu s potpisom modne kuće Gucci, koju krasi heksagonski uzorak u kombinaciji tamnoplave, narandžaste i bijele.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Empire of the Style (@theempireofthestyle)

Haljina u kombinaciji s visokom punđom i predimenzioniranim sunčanim naočalama neodoljivo podsjeća na stil 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a riječ je o kreaciji koju je Gucci predstavio u sklopu svoje Resort kolekcije za 2020. godinu, koju je ranije nosila i glavna urednica modne biblije Voguea Anna Wintour.

Cijena haljine iznosi oko oko 6.000 KM, a Melania je do sada već naučila da za let avionom bira ravnu obuću, pa je tako ovog puta, umjesto vrtoglavo visokih potpetica, odabrala tamnoplave baletanke s potpisom brenda Roger Vivier, čija cijena iznosi oko 1.000 maraka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by frontrowflix TGB (@frontrowflix)

 

Melania je tokom mandata često bila prozivana od modne struke da igra na sigurnu kartu, pa je za kraj svoje "vladavine" u Bijeloj kući vjerovatno željela ostaviti nešto drugačiji dojam. Unatoč visokoj cijeni i dizajnerskom potpisu, Melanijina haljina nije se dojmila javnosti koja ju je na društvenim mrežama uporedila sa zavjesama i tepisima sličnog uzorka koji su bili popularni 70-ih godina prošlog stoljeća. 

 

Inače, po izlasku para iz aviona, jedan detalj ukrao je pažnju. Naime, Trump je odlučio malo pozirati i mahati novinarima, ali sva pažnja bila je usmjerena ka Melaniji koja je samo produžila i jasno signalizirala da je i ona napokon spremna predahnuti od Trumpa.