open-navfaktor-logo
search
Predstavljen u Mostaru
Ibanez otkrio zbog čega je izabrao Zrinjski
Ibanez je zahvalio ljudima iz Zrinjskog što su mu ukazali povjerenje
19.09.2019. u 13:32
get url
text

Luis Ibanez, argentinski fudbaler, predstavljen je danas u Mostaru kao novi igrač Zrinjskog.

- Izuzetno smo sretni što je igrač tih kvaliteta došao u naš klub. Uvjereni smo da će Ibanez podići rejting i kvalitet, ne samo Zrinjskog, nego cijelog našeg klupskog fudbala. Ibaneza, naravno, nismo doveli zbog rejtinga, nego zbog kvaliteta i iskustva kako bi nam pomogao da ostvarimo zacrtane ciljeve - rekao je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

Ibanez je zahvalio ljudima iz Zrinjskog što su mu ukazali povjerenje.

- Nadam se ću brzo istrčati na terenu. Dat ću sve od sebe kao što sam radio u svakom klubu gdje sam bio. Nadam se da ćemo osvojiti titulu i nešto napraviti u Evropi - kazao je Ibanez.

FOTO: FENA

Argentinac je dodao da su prvi dojmovi u klupskoj svlačionici, ali i Mostaru odlični. Jedva čeka da nađe stan kako bi i njegova porodica doputovala u Hercegovinu.

Govorilo se i o finansijskom aspektu, zbog plaća koje je Ibanez zarađivao u svojoj prošlosti. Argentinac nije jurio za novcem, a za njegov dolazak u Mostar vežu se isključivo sportski motivi.

- Ja sam to već osigurao ranije. Nisam tu došao da napravim neku finansijsku razliku, već zbog ideje kluba, ali i moje ideje. Meni treba da se vratim u igru i igram kao prije, a ne da idem negdje samo zbog novca - poručio je Ibanez, pa dodao:

- Klub je u posljednje četiri godine osvojio tri puta titulu. Nadamo se borbi za titulu u iskoraku u Evropi.

Ibanez je konstatovao da ga čeka težak početak, prije svega zbog adaptacije na ekipu i ligu. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Govorio je i o Zdravku Mamiću, nekadašnjem šefu iz Dinama, koji nakon odlaska iz Međugorja boravi u gradu na Neretvi. Kaže da se nije vidio s njim tri mjeseca, od razgovora u Međugorju.

- Bio mi je šef sedam godina. Poštujem ga, uvijek me podržavao i sigurno ćemo se vidjeti i popiti kafu - rekao je Ibanez.

Argentinac sigurno neće konkurisati za naredne dvije utakmice Plemića, zbog procedura dobijanja radne i boravišne dozvole.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.