open-navfaktor-logo
search
Održana Skupština
Ibrahim Hasanbegović ostaje predsjednik Udruženje fudbalskih sudija i instruktora KS
Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo održalo je 16. izvještajno izbornu Skupštinu u edukacijskoj sali N/FSBiH.
15.02.2020. u 16:14
get url
text

U prvom dijelu zasjedanja UO je podnio iscrpan izvještaj o radu u protekloj godini kao i za rad u svom osmogodišnjem mandatnom periodu. Nakon prezentovanja ostvarenih rezultata i nepobitnih činjenica da je Udruženje ostvarilo revolucionaran uspon kako u edukativnom tako i u finansijskim segmentu delegati Skupštine i predsjednik Nadzornog odbora Fahrudin Fazlagić zdušno su podržali izvještaj. 

- Članovi Skupštine pohvalili su rad koji je bio baziran na omasovljenju i edukaciji sudijskog kadra, osiguranju finansijskih uslova za nesmetan rad kao i na rješavanju egzistencijalnih uvjeta pa tako kao svoj najveći uspjeh ističemo kupovinu vlastitih prostorija kao i druga materijalna dobra za što uspješnije školovanje mladih i već aktivnih sudija - saopćili su iz Udruženja. 

U drugom dijelu Skupštine, koji je bio izbornog karaktera, birani su rukovodeći kadrovi za naredni mandat u trajanju od četiri godine . Novi/stari predsjednik Upravnog odbora je Ibrahim Hasanbegović, novi potpredsjednik Pilav Elmir, dok su članovi : Rusmir Mrković, Sead Hasanović, Ermin Halilagić, Tarik Kečo i Ivana Vlaić.

Sekretar Udruženja ostaje Admir Šehović dok će Skupštinom predsjedavati Sead Kulović i Edin Imamović. Kao osnovni zadatak novog Upravnog odbora navedeno je omasovljenje, zadržavanje i edukacija sudijskog kadra.

Reizabrani predsjednik UO Ibrahim Hasanbegović u svom obraćanju se zahvalio skupštinskim delegatima na ponovo ukaznom povjerenju te obećao nastavak progresivnog vođenja Udruženja. Također, zahvalio se i uglednim gostima što su svojim prisustvom uveličali skup, među kojima su, između ostalih, bili predsjednika FSBiH Elvedin Begić, generalni sekretar FSBiH Adnan Džemidžić, predsjednik FSKS Galib Kulovac, predsjednik i potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje FSBiH Zoran Rebac i Dragan Banjac, član komiteta za sudije i suđenje FSBiH i predsjednik UNSIZDK Muamer Bureković, predsjednik sudija i instruktora HNK/Ž Semir Kaplan, predsjednik UNSiIZHK/Ž Goran Paradžik i predsjednik UFSIPSR Dragan Ptvar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.