open-navfaktor-logo
search
Sarađivali u PSG-u
Ibrahimović Ancelottiju: Neću ti više posuđivati novac
Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, osvojio je sve što se moglo osvojiti. Italijan je kao trener "pokorio" najjače evropske lige (Serie A, Ligue 1, Primera, Premier liga, Bundesliga).
15.11.2022. u 15:34
get url
text

Pored toga, četiri puta je stizao do pehara Lige prvaka, dva puta s Milanom, a dva s Real Madridom. Osvajao je Svjetsko klupsko prvenstvo, nacionalne Kupove, dva puta je biran za najboljeg trenera svijeta.

Ancelotti ima 63 godine i još se ne planira povući s klupe.

Gostujući u emisiji "Che tempo che fa" na italijanskoj televiziji Rai Tre, Ancelotti je kazao kako se prije svake utakmice osjeća loše, s pojačanim znojenjem i otkucajima srca.

- Vodio sam 1.200 utakmica i svaki put mi se to dogodi. Kad počne meč, sve je drugačije. Nekad si barem mogao slaviti pogodak, a sad moraš čekati provjeru VAR-a - rekao je Ancelotti.

Tokom intervjua s Ancelottijem emitovan je i razgovor sa Zlatanom Ibrahimovićem. Italijanski strateg i švedski golgeter sarađivali su u PSG-u.

- Svaka ti čast za ono što si napravio i za ono što si osvojio. Ti si broj jedan. Imao sam veliku sreću što si mi bio trener, a ti si imao sreću što si me trenirao. Sreća je poznavati te jer si kao čovjek čak bolji nego kao trener. Volim te, ali nemoj mi više govoriti da nisi bogat i da ti moram posuditi nešto novca jer sad si i ti u dobroj formi - govorio je u Ibrahimović u svom stilu.

- Iza ove bahate maske krije se veliki profesionalac - odgovorio je Ancelotti i konstatovao da je Ibrahimović jedan od rijetkih igrača koji je više uživao u asistencijama, nego u golovima.

- Tako je bilo u Parizu, on je sjajan igrač, sjajan karakter - kaže italijanski trener.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.