open-navfaktor-logo
search
Naložena obdukcija
Identifikovan muškarac koji je jučer nađen mrtav u slivniku u Zenici
Muškarac koji je jučer pronađen mrtav na parkingu ispred Gradskog groblja Prašnice u Zenici identifikovan je i utvrđeno je da se radi o 53-godišnjem Zeničaninu Ć. M.  
27.04.2020. u 14:44
get url
text

Kako je za Faktor kazala glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Mirna Poljac, tužilac koji rukovodi istragom ovog slučaja naložio je obdukciju, kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

- Nakon što ovom Tužilaštvu bude dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, imat ćemo više informacija o ovom slučaju - kazali su iz Tužilaštva.

Tijelo Ć. M. pronađeno je jučer popodne u slivniku, nakon čega su na mjesto događaja pozvani policija i Hitna pomoć.

Zbog povreda na tijelu nije bilo moguće isključiti mogućnost da se radi o nasilnoj smrti, zbog čega su pripadnici Sektora krim-policije, zajedno sa tužiocem, nekoliko sati proveli obavljajući uviđaj.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, sumnja se da se radi o nesretnom slučaju, odnosno da je muškarac nastradao prilikom slučajnog pada u slivnik.

Sličan slučaj zabilježen je u Zenici u januaru, kada je u slivniku pored puta pronađeno tijelo 72-godišnjeg Omera Travnjaka, čiji nestanak je nekoliko dana ranije prijavljen policiji.

Nakon pronalaska tijela spekulisalo se da ga je neko ubio i ubacio u slivnik, međutim istragom je utvrđeno da se skotrljao niz padinu i pao, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti bio infarkt miokarda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.