open-navfaktor-logo
search
Poštivanje naredbi
Iduće sedmice inspekcija i policija će obavljati kontrolu u javnom gradskom prijevozu u KS
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo inicirana prijavama građana zbog nepoštivanja naredbi Kriznog štaba i preporuka Zavoda za javno zdravstvo u sredstvima javnog gradskog saobraćaja, tokom naredne sedmice će u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršiti inspekcijske nadzore u vozilima javnog gradskog saobraćaja Centrotransa i GRAS-a.
26.06.2020. u 14:02
get url
text

- Tom prilikom subjekti inspekcijskog nadzora će biti prijevoznici kao pravna lica, kao i putnici, koji se ne budu pridržavali preporučenih mjera. Napominjemo da je u skladu sa članom 3. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti zaštita od zaraznih bolesti obaveza svih fizičkih i pravnih lica, zbog čijeg je nepoštovanja fizičkim licima moguće izreći novčane sankcije od 100 do 2.000 KM – navedeno je iz Inspekcije.

Predviđene novčane sankcije za pravna lica iznose od 3.000 do 10.000 dok iznos novčane kazne za odgovorno lice u pravnom licu iznosi od 500 do 2.000 KM

- Apelujemo na privredne subjekte javnog gradskog prijevoza da stave u funkciju puni kapacitet voznog parka kako bi se spriječile gužve u vozilima, a na putnike da se pridržavaju preporučenih mjera, najprije radi zaštite vlastitog zdravlja, a naravno i kako bi izbjegli prekršajno sankcionisanje. Ovo je nastavak pojačanih aktivnosti inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS koje imaju za cilj dalje sprečavanje širenja bolesti i smanjenje zdravstvenog rizika, kao i jačanje discipline kod građana i privrednih subjekata radi dosljedne primjene donesenih mjera – kazali su iz Kantonalne inspekcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.