open-navfaktor-logo
search
FIBA Liga prvaka
Igokea u dramatičnom finišu savladala PAOK
Košarkaši Igokee večeras su u Laktašima sa 68:64 savladali PAOK na startu nove sezone FIBA Lige prvaka.
05.10.2021. u 21:20
get url
text

Bh. predstavnik je u meču prvog kola grupe E slavio nakon velikog preokreta u posljednjoj četvrtini.

Poslije prvih deset minuta igre ekipa Dragana Bajića, čije se ime danas nije našlo u žrijebu za novu sezonu domaćeg prvenstva, vodila je sa 19:12.

Veliki pad u igri domaćih uslijedio je u drugoj dionici meča, što su gosti iz Soluna znali iskoristiti i na poluvrijeme otići sa vodstvom 32:26.

U trećoj četvrtini Igokea je dobrom serijom došla do prednosti, no grčki sastav se brzo vratio u igru, pa su gosti u odlučujućih deset minuta ušli sa šest poena prednosti (49:43).

Prednost PAOK narasla je na početku zadnje četvrtine, a poslije tri minute igre vodili su sa 55:44, činilo se da će gosti stići do sigurne pobjede.

Ipak tri minute prije kraja Igokea je prednost grčkog sastava "istopila" na samo tri poena zaostatka (55:58), a minut do kraja femafor je pokazivao 63:64.

Poenima Stefana Đorđevića domaći sastav je stigao do minimalne prednosti, da bi nakon neuspješnog napada PAOK Aleksa Radanov 17 sekundi prije kraja pogodio šut za tri poena.

Najefikasniji igrač Igokee večeras je bio Antabia Waller sa 14 poena, dok je Aleksa Radanov ubacio jedan poen manje. U protivničkom sastavu bolji od ostalih bio je Malcom Griffin sa 18 poena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.