"Igrao se" pištoljem u kafiću: Konobara ubio na mjestu, dvoje ranjeno od istog metka

Objavljeno: 10.08.17 u 22:40

Dvadesetjednogodišnji Bojan Savić iz Donje Slatine kod Bosanskog Šamca je ubijen, dok su Bojana Ž. (23) i Čedomir J. (21) lakše povrijeđeni u pucnjavi koja se noćas dogodila u kafiću u mjestu Batkuša kod Bosanskog Šamca.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Njih je, i to najvjerovatnije istim metkom, pogodio 17-godišnjak, a policija istražuje da li je ubistvo počinjeno namjerno ili iz nehata. Zasad je poznato da je Savić, koji je u kafiću radio kao konobar, pogođen u glavu i na mjestu je bio mrtav. Povrijeđeni su prevezeni u lokalni Dom zdravlja, gdje su zbrinuti.

Ova tragedija se dogodila jutros oko 2.30 sati.

VEZANI TEKST - Pucnjava prijavljena u 2.30 sati: Maloljetnik ubio jednu i ranio dvije osobe

Iz policije je saopćeno da je Policijska stanica u Bosanskom Šamcu u 2.30 sati zaprimila prijavu da je u ugostiteljskom objektu u mjestu Batkuša, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

– Prilikom upotrebe vatrenog oružja od strane sedamnaestogodišnjeg maloljetnika smrtno je stradalo lice B. S. iz Donje Slatine, dok su B. Ž. i Č. J. zadobili tjelesne povrede. U toku je istraga radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja – kazala je Aleksandra Simojlović, glasnogovornica PU Bijeljina.

Iz izvora bliskih istrazi se moglo čuti da je maloljetnik u kafić, gdje je bio redovan gost, donio pištolj "tetejac", koji je držao u torbici i rekao "vidite šta imam". Tada mu je Savić navodno rekao da pištolj skloni, ali je on, nakon toga, pod još neutvrđenim okolnostima, najvjerovatnije nenamjerno, pucao i pogodio ga u glavu. Djevojka i mladić, koji su sjedili, okrznuti su po prstu, odnosno lijevoj podlaktici. U pitanju je mali kafić, u koji uglavnom dolaze isti ljudi i svi se manje-više znaju.

Maloljetnik je nakon tragedije uhapšen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola. Od njega je uzet i uzorak krvi koji je upućen na vještačenje. Ni on ni ubijeni mladić policiji nisu poznati odranije.

Prema riječima onih koji poznaju osumnjičenog maloljetnika, on je miran mladić i nedavno se zaposlio u jednoj kladionici. 

Uviđaj je trajao veći dio dana, a njime je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. Tokom dana saslušan je i veći broj osoba koje su bile prisutne u vrijeme tragedije.

Istraga je u toku.