open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Ikić slomio Plemiće: Željo preskočio Borac i udaljio Zrinjski od borbe za Evropu
Željezničar je u zaostaloj utakmici šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras na Grbavici savladao Zrinjski i stigao do osme pobjede u prvenstvu.
28.10.2020. u 18:21
get url
text
get url
text

Plavi su slavili rezultatom 1:0, a gol odluke dao je defanzivac Frane Ikić u 71. minuti.

U dosta tvrdoj utakmici prvi je zaprijetio Željo preko Štilića u 2. minuti, a njegov udarac lijepom paradom zaustavlja raspoloženi Antonio Soldo.

Zrinjski uzvraća preko Enina u 14. minuti. Njegov pokušaj glavom zaustavio je Erić. U nastavku akcije Ivančić šalje loptu u mrežu, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se nalazio napadač gostiju.

Bilo je to sve u prvom dijelu, a u nastavku je prvi zaprijetio Željo preko Bekrića. Iskusni veznjak je u 55. minuti šutirao solidno iz slobodnog udarca, a Soldo odbranio.

Deset minuta kasnije Zrinjski je imao najbolju šansu. Enin topovski šutira sa distance, Erić se pružio koliko je dug, a udarac veznjaka Mostaraca zaustavila je prečka.

U 71. minuti meč je odlučen. Štilić centrira iz slobodnog udarca, Ikić odlično skače i glavom šalje loptu u malu mrežicu.

{$galerijaFotografija}

Ikić je mogao uduplati prednost Želje šest minuta kasnije. Ponovo je pokušao glavom, ali ovoga puta Soldo izlazi kao pobjednik.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja.

Za Zrinjski je ovo peti prvenstveni poraz i nakon 11 odigranih utakmica nalaze se na sedmom mjestu na tabeli sa mršavih 16 bodova. Željo je preskočio Borac na drugoj poziciji. Plavi imaju 25 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Sarajeva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.