open-navfaktor-logo
search
Presuda
"Ili on ili ja, ovo je demokratija": Zvorničanin osuđen na tri godine zatvora zbog prijetnji sudiji
Aleksa Jokić iz Zvornika osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjoj Luci na tri godine zatvora zbog prijetnji sudiji iz ovog grada Slavku Saviću.
27.05.2022. u 16:24
get url
text

Optužnicu protiv Jokića je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a optuženi se tereti da je napao sudiju i prijetio mu ubistvom.

Optužnica je Jokića teretila da je 12. septembra 2021. godine došao do kuće sudije Osnovnog suda u Zvorniku Slavka Savića, u trenutku kada se on nije nalazio kod kuće, a potom svojim vozilom nasilno ušao u dvorište kuće, oštetivši pritom ulaznu kapiju.

- Obraćajući se sinu oštećenog, ozbiljno je prijetio da će napasti sudiju uključujući i jasno izrečene prijetnje ubistvom i to u vezi sa vršenjem njegove sudijske dužnosti – precizirano je u optužnici.

Dodaje se i da je govorio: "Gdje je Slavko, ubiću ga kao pseto. Neće mene niko kažnjavati... Ili on ili ja, ovo je demokratija. Ne može mene Slavko presuđivati, ja ću njemu presuditi".

Prijetnje su se odnosile na sudski postupak koji je vođen pred Osnovni sudom u Zvorniku, gdje je Savić , kao postupajući sudija u prekršajnom postupku protiv tada okrivljenog Alekse Jokića, donio rješenje kojim je utvrdio da je on odgovoran za učinjeni prekršaj, a u vezi sa električnom energijom i kaznio ga na novčanu kaznu od 1.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.