open-navfaktor-logo
search
DFB Pokal
Ima li Bičakčićev Hoffenheim recept za Leipzigovu odbranu?
Osam utakmica šesnaestine finala DFB Pokala odigrano je jučer, a isto toliko će ih se odigrati i večeras
31.10.2018. u 09:13
get url
text

Baš kao i sinoć četiri susreta počet će u terminu od 18.30 sati, dok je početak posljednje četiri utakmice drugog kola najmasovnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Njemačkoj zakazan za 20.45 sati.

Dva najzanimljivija duela svakako će biti okršaji bundesligaša u kojima se sastaju Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen i RB Leipzig - Hoffenheim.

Leipzig trenutno zauzima peto mjesto na bundesligaškoj tabeli i nalazi se u sjajnoj seriji. U osam uzastopnih mečeva u svim takmičenjima fudbaleri Leipziga ne znaju za poraz, a isto važi i za posljednja tri susreta tima našeg Ermina Bičakčića.

Pitanje je ima li Hoffenheim poseban recept za Leipzigovu odbranu koja u zadnje četiri utakmice nije primila pogodak, a kao utjeha gostima može poslužiti podatak da ni RB nije uspio zatresti mrežu svojih protivnika u posljednja dva kola Bundeslige.

Zbog dužeg niza bez poraza i boljeg plasmana na tabeli uloga favorita na strani je Leipziga. Prema kladionici MOZZART kvota na pobjedu Leipziga iznosi 2.05, na remi 3.45, dok se na trijumf gostiju nudi 3.30.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj susret, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 1.40, ili da će Leipzig postići najmanje dva gola na utakmici sa kvotom 1.62. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić proteklog vikenda je odigrao svih 90 minuta u uvjerljivom domaćem trijumfu TSG-a nad Stuttgartom. Za popularnog Čeličnog, kako u Njemačkoj često zovu Zmaja, nastup protiv kluba u kojem je ponikao bio je ukupno 90. u dresu Hoffenheima.

Njemački mediji najavili su da bi se Bičakčić i večeras mogao naći u startnoj postavi ekipe Juliana Nagelsmanna, koja bi trebala izgledati ovako: Baumann - Adams, Vogt, Bičakčić - Kaderabek, Demirbay, Schulz - Zuber, Kramarić - Szalai, Belfodil.

S druge strane bivši trener Hoffenheima Rafl Ragnik na teren bi trebao poslati ovih 11: Gulacsi - Konaté, Orban, Upamecano - Klostermann, Demme, Halstenberg - Sabitzer, Kampl - Werner, Poulsen.

DFB Pokal, šesnaestina finala:
Rostock - Nürnberg (18.30 sati)
Flensburg - Werder Bremen (18.30)
Köln - Schalke (18.30)
Borussia Dortmund - Union Berlin (18.30)
Kiel - Freiburg (20.45)
Arminia Bielefeld - Duisburg (20.45)
RB Leipzig - Hoffenheim (20.45)
Borussia Gladbach - Bayer Leverkusen (20.45)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.