open-navfaktor-logo
search
Prava inspiracija
Ima svoju modnu formulu kojoj je godinama vjerna: Šta možemo naučiti od Jennifer Aniston
Jennifer Aniston, koja je navršila 51. godinu, često je na listama najbolje odjevnih žena u Hollywoodu. Iako su modne kombinacije koje je nosila njena televizijska junakinja Rachel Green iz "Prijatelja" i danas hit, s obzirom na veliki povratak 90-ih na modnu scenu, glumica kaže kako iz tog razdoblja nikako ne podnosi dvije stvari.
13.02.2020. u 09:52
get url
text

- Sunčane naočale poput onih u "Matrixu" s uskim okvirima ili lenonice nikako nisu moj stil i to nikada ne bih nosila. Tu je i ruž smeđih tonova. To mi se ne sviđa - otkriva Aniston, ljubiteljica nenametljivog makeupa.

Premda joj modni kritičari ponekad spočitavaju stilsku nezaigranost, Aniston ima svoju modnu formulu kojoj je godinama vjerna.

Lijepa plavuša najradije nosi bezvremenske komade koji nisu podložni modnim trendovima, a odlika njenog stila je klasika koja uključuje puno neutralnih boja i ženstvenih krojeva, koji laskaju figuri bez pretjeranog igranja na kartu seksipila.

Jennifer, koju su mnogi zavoljeli kao neodoljivu Rachel Green u kultnoj seriji "Prijatelji", ne voli trendovske krpice, pa se radije drži provjerenih kombinacija koje pašu njenoj figuri.

Uprkos dominaciji najtraženijih modela traperica poput skinny ili modela sa širim nogavicama, ona godinama nosi omiljeni bootcut model jer joj dobro pristaje i osjeća se odlično u njemu.

Aniston u svom ormaru ima i klasične sakoe koji daju svakom stylingu dozu sofisticiranosti, a odlično izgledaju u kombinaciji sa trapericama i tenisicama.

Kraljica modnog minimalizma iz svog ormara nije izbacila ni drage joj modele na punu petu, iako su ih unazad nekoliko sezona istisnuli popularniji kitten ili block heel modeli.

Atraktivna glumica poznata je i po ljubavi prema crnim haljinama koje voli nositi na crvenom tepihu, a dragi su joj i komadi od kože. naravno, crni, jer je to jedna od najdražih (ne)boja Jennifer Aniston.

Omiljenu glumicu, koja kao svoje modne uzore navodi Brigitte Bardot, Gloriju Steinem, Blake Lively i Kate Moss, nikada nećete vidjeti ni u odjeći upečatljivih boja ili uzoraka, a obično se drži i neutralnih nijansi poput bijele, bež, tamnoplave ili sive.

Ništa manje uspješne nisu ni njene večernje kombinacije poput primjera radi satenske haljine Johna Galliana (Dior) iz 1999. godine, koju je nedavno nosila, jer cijeni vintage komade na crvenom tepihu.

Iako joj niko ne bi dao 51 godinu, koliko je nedavno napunila, Jennifer se nimalo ne opterećuje starenjem.

- Mislim da bi modni svijet morao misliti, ne samo na one koji imaju dvadeset i nešto godina, već i na osobe svih dobi - kazala je u jednom ranijem intervjuu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.