Imaju i ne žale: Ovo je najskuplja haljina svih vremena

Objavljeno: 17.08.17 u 23:20

Neke haljine slavnih žena pamtit će se godinama nakon što su ih nosile.

Naravno, uvijek se radi o dizajnerskim komadima, koji često koštaju čitavo bogatstvo, a ponekad se radi i o milionskim iznosima.
Jedna poznata dama svoju je haljinu za crveni tepih dodjele Oscara platila čak dva miliona dolara, ali prije nego što vam otkrijemo o kome se radi, pročitajte još pet skupocjenih izdanja celebrityja, od čijih će vam se cijena zavrtjeti u glavi.
Ovo su neke od najskupljih haljina svih vremena, prema istraživanju medijske kompanije Getty.

Christian Dior – 100.000 dolara

Charlize Theron bijelu dizajnersku haljinu nosila je na dodjeli Oscara 2013. godine. A kao da haljina već sama po sebi nije bila dovoljno skupa, glumica ju je kombinirala sa dijamantnim narukvicama brenda Harry Winston, koji su podigli cijenu njenog outfita na vrtoglavih četiri miliona dolara.

Calvin Klein: 150.000 dolara

Bijela haljina, koju je Lupita Nyong’o nosila na dodjeli Oscara 2015. godine, napravljena je od 6.000 perlica.

Armani Privé: 200,000 dolara

Cate Blanchett bila je jedna od najbolje odjevenih na crvenom tepihu dodjele Oscara 2007. godine, u laskavoj, uskoj haljini, optočenoj Swarovski kristalima.

Sarah Burton za Alexandera McQueena: 320.000 dolara

Prekrasna vjenčanica Kate Middleton izrađena je po mjeri, a cijeni su svakako doprinijeli detalji od najskuplje čipke te činjenica da ju je dizajnirala kreativna direktorica poznate modne kuće.

Givenchy: 900.000 dolara


Mala, crna haljina, koju je Audrey Hepburn nosila u filmu “Doručak kod Tiffanyja”, jedan je od najpoznatijih komada svih vremena, a na aukciji je prodana za “samo” milion dolara.

John Galiano za Dior: Dva milijuna dolara

Prva na listi je Nicole Kidman i njena zelena haljina sa dodjele Oscara 1997. godine. Nicole je svojim izdanjem proslavila Johna Galliana, odjenuvši komad iz njegove prve Haute Couture kolekcije za Dior.