Imali podršku Fanatikosa: Reprezentacija BiH na Mundijalu u Oslu osvojila 7. mjesto

Objavljeno: 07.09.17 u 12:35

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH pobjedom protiv Irske (7:4) okončala je Svjetsko prvenstvu u Oslu, gdje je zauzela 7. mjesto u konkurenciji od 48 reprezentacija.

Oni su ponosno predstavljali našu BiH
Oni su ponosno predstavljali našu BiH

Rezultat je ovo dobre igre i zalaganja naših reprezentativaca, ali i podrške koju su imali od strane BHFanaticosa iz Norveške.

- U sportskom smislu, malo je nedostajalo našim momcima da se oni nađu u borbi za jedno od prva tri mjesta. Međutim, kada je riječ o stvarnom cilju ovog projekta i ove reprezentacije, onda s pravom možemo reći da je on ispunjen do kraja. Govorili smo i pisali o tome, i oni koji nas prate znaju pozitivnu stranu svega toga, i cijene naš rad, ali i zalaganje momaka u cilju što bolje afirmacije države Bosne i Hercegovine, svoje lične afirmacije i svega onoga pozitivnog što naši ljudi nose sa sobom - izjavio je selektor reprezentacije Elmedin Škrebo, dodavši:

- Zahvaljujemo svima koji pomažu i podržavaju ovaj projekat na bilo koji način, ali onima koji su boravak naših momaka u Oslu učinili još ljepšim i nezaobravnim.

Od 2012. godine kada je MFS-EMMAUS poslao prvu BiH reprezentaciju na SP u Meksiko, grad Doboj i njegov gradonačelnik Obren Petrović su svake naredne godine pomagali ovaj projekat, a tako je bilo i na putu za Oslo. Na isti način podršku projektu od 2014. godine u kontinuitetu pruža i općina Gračanica na čelu sa načelnikom Nusretom Helićem.

- Ambasador MFS-EMMAUS-a i reprezentativac BiH Muhamed Bešić je sa nama od 2013. godine, a za učešće na ovogodišnjem prvenstvu u Oslu platio je avionske karte za naš tim. Tu je naravno i N/FSBiH koji je ove godine osigurao garnituru bijelih dresova za naše reprezentativce, te NS TK. Partner i podrška MFS-EMMAUS u ovom projektu bili su još i tešanjska OAZA, firma CIBOS d.o.o., Općina Doboj Istok, firma Eurovez Tešanj i Central osiguranje Doboj Istok - naglasili su iz našeg tima.  

Boje BiH u Oslu branili su: Muhamed Golub, Ado Mustafić, Ademir Bajrić, Nermin Salkanović, Kenan Žunić, Mevludin Osmanović,Vjeko Matuh, Amir Zulić, Elmedin Škrebo, Vedad Kovačević i Haris Okanović.