open-navfaktor-logo
search
Limun i ruzmarin
Imate masnu kosu: Ova dva sastojka riješit će problem
Ruzmarin sadrži esencijalna ulja koja pomažu smanjiti prekomjernu proizvodnju ulja na vlasištu. Zbog toga je ova biljka odličan prirodni lijek za masnu kosu
24.05.2019. u 08:50
get url
text

Masna kosa često je rezultat hormonalnih promjena, prekomjernog stresa, masne hrana, te loše njege kose. Masna kosa ne izgleda lijepo i njegovano te je sklonija peruti i svrbežu vlasišta. Iz tog je razloga vrlo važno kontrolirati stanje masne kose te održavati vlasište čistim.

Postoje prirodni lijekovi za masnu kosu koje možete koristiti kako bi smanjili prekomjerno mašćenje kose i postigli svjež izgled danima.

Ruzmarin

Ruzmarin sadrži esencijalna ulja koja pomažu smanjiti prekomjernu proizvodnju ulja na vlasištu. Zbog toga je ova biljka odličan prirodni lijek za masnu kosu. Osim toga, ruzmarin jača i hrani kosu, te sprječava perut i ispadanje kose.

Otopinu za ispiranje masne kose možete napraviti uz pomoć čaja od ruzmarina. Dvije kašike sušenog ruzmarina prelijte sa šoljicom vruće vode i ostavite 20 minuta. Nakon toga procijedite i ohladite. Kada perete kosu, isperite je ovom otopinom nakon zadnjeg ispiranja vodom.

Limun

Limun je odličan za različite tipove vlasišta i probleme s kosom, uključujući i masnu kosu. Sadrži mnoge važne vitamine i minerale koji pomažu održati kosu zdravom. Kiselina iz limuna može uravnotežiti pH vrijednost vlasišta i kontrolirati izlučivanje ulja. Pomiješajte sok od dva limuna i 2 šoljice destilirane vode. Nanesite ovu mješavinu na vlasište i kosu nakon što ste oprali kosu šamponom i isprali je, te ju umasirajte. Ostavite pet minuta da djeluje, a potom isperite mlakom vodom. Ponovite tri puta sedmično za bolje rezultate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.