open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara BiH
Imenovani v. d. agenata pred Evropskim sudom za ljudska prava
Vijeće ministra Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu imenovalo je za vršitelje dužnosti agenata Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava i to Jelenu Cvijetić za rukovoditeljicu Ureda, te Harisa Bašića i Moniku Mijić za agente.
20.05.2021. u 15:33
get url
text

Prethodno je usvojena Informacija Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH o statusu agenata Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava, a agenti su imenovani rješenjem do okončanja konkursne procedure i najduže na period od tri mjeseca.

Donesena je i Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o agentu Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava i Ureda agenta Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava, kojom se stvaraju uvjeti za jačanje javne konkurencije za popunjavanje ovih radnih mjesta.

Prema izmijenjenoj Odluci za agenta Vijeća ministara može biti imenovana osoba koje ima završen pravni fakultet i položen pravosudni ispit, najmanje pet godina radnog iskustva u struci, od čega tri godine na rukovodećim poslovima, pet godina radnog iskustva na poslovima zastupanja pred sudom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.