GP Maljevac

Incident: Migrant se pokušao povrijediti hladnim oružjem

Objavljeno: 24.10.2018. u 14:49

Na mostu ispred Međunarodnog graničnog prijelaza (MGP) Velika Kladuša/Maljevac dogodio se incident u kojem se jedan migrant pokušao povrijediti hladnim oružjem

Granična policija BiH povećala je broj službenika, koji su s migrantima ispred prijelaza

- Policijski službenici Granične policije BiH spriječili su migranta u pokušaju samoozljeđivanja hladnim oružjem – saopćeno je iz Granične policije BiH.

Inače, nije bilo potrebe za medicinskim intervencijama, jer na mostu ispred MGP Velika Kladuša/Maljevac nema povrijeđenih migranata niti službenika policijskih organa, navodi isti izvor.

Podsjetimo, grupa od oko 250 migranata koji su prenoćili u blizini granične linije BiH i Hrvatske uspjela se u srijedu oko 10 sati pomjeriti bliže Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša/Maljevac.

Tokom njihovog prodora prema prijelazu, policijski službenici Granične policije BiH nisu upotrebljavali silu, a zajedno s kolegama iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske spriječili su dolazak migranata na prijelaz, koji je na području Republike Hrvatske.

Granična policija BiH povećala je broj službenika, koji su s migrantima ispred prijelaza.

Dio migranata sjeo je na most, zbog čega je do daljnjeg onemogućensaobraćaj preko MGP Velika Kladuša/Maljevac, saopćili su iz Granične policije BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije