Incident u Beogradu: Šešelju demonstranti psovali i blokirali mu put

Objavljeno: 19.04.17 u 20:32

Manja grupa okupljenih građana ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu danas je blokirala izlaz sa parkinga lideru radikala Vojislavu Šešelju.

FOTO: KURIR
FOTO: KURIR

Ostala vozila izašla su na drugi izlaz, ali je Vojislav Šešelj odlučio da prođe kroz okupljene građane koji već nekoliko dana protestuju.

Prema pisanju srbijanskih medija, građani su Šešelju psovali i nisu mu dali da prođe automobilom, međutim nakon nekoliko minuta on je uspio proći pored demonstranata bez incidenta.

Predsjednik Srpske radikalne stranke nakon toga je izjavio da protestovati može ko hoće, ali da on neće dopustiti nasrtaje na sebe i svoje suradnike.

On je u izjavi za srbijanske medije rekao da je po okončanju sjednice srbijanskog parlamenta krenuo putem kojim uvijek ide te da mu je put prepriječilo stotinjak ljudi. Lider radikala je dodao da njega od 1990. godine "nikada niko nije mogao spriječiti da uđe ili izađe iz Skupštine" te dodao kako će, dok mu traje mandat, ulaziti i izlaziti na glavni ulaz, po propisanoj proceduri.

- Dok sam zastupnik neću nikome dozvoliti da me u tome spriječi. Vozač, pratitelj i ja smo krenuli izaći iz kola i tada su se oni koji su bili najglasniji razbježali. Protiv sam svake agresije. To i nisu bile demonstracije, da ih je bilo 2000 ili 3000, ja ne bih išao kroz masu, išao bih pored. Bilo je tu i pijanih i psihopata, mada je bilo i časnih ljudi, nisu mi djelovali kako kompaktna masa - rekao je Šešelj.

Po njegovim riječima, tokom protesta se ne mogu blokirati vitalne ulice, mostovi i autoceste, već da oni koji protestuju svoje nezadovoljstvo mogu iskazati u centru grada.