Incident u sarajevskom Sudu: Optuženi diler prijetio policajcu FUP-a

objavljeno: 13.02.2018. u 15:54

Samir Balićevac, jedan od optuženih za rasturanje droge u predmetu "Vog", izbačen je danas iz sudnice, nakon što je uputio prijetnje pripadniku FUP-a Alanu Trtiću, koji je danas svjedočio protiv ove organizirane kriminalne grupe. 

Balićevac je svjedoku, kazao da će "biti njegov kad-tad", te da će se njemu i njegovoj porodici "osvetiti od sad pa za 50 godina", nakon čega je sutkinja Elvira Begović naložila sudskim policajcima da ga udalje iz sudnice. 

Svjedok je, inače, kao pripadnik Federalne uprave policije bio angažiran prilikom pretresa u akciji "Vog" kada  su pripadnici FUP-a uhapsili 11 osoba, od kojih je osam optuženo da su kao članovi organizovane kriminalne grupe rasturali drogu.

Osim Balićevca trenutno se sudi i braći Fuadu, Nihadu i Nijazu Numanoviću, te Harisu Bašaliću, Ahmedu Haliloviću, Rahmanu Sulejmaniju, Adisu Pašiću i Dini Ajanoviću. 

Fuad Numanović tereti se da je organizirao grupu kojoj su se pridružila njegova braća Nihad i Nijaz Numanović, Balićevac, Bašalić, Halilović, Sulejmani, Pašić i Ajanović, a s namjerom neovlaštene nabavke i prodaje opojnih droga spid, heroin, kokain i marihuana na području Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Osam osoba predato Tužilaštvu KS: Ko su dileri koji su pali u akciji Vog

Kako se, između ostalog navodi u optužnici, Fuad Numanović je, nakon što je organizirao grupu, od Balićevca i drugih osoba nabavljao veće količine ovih opojnih droga, koje je držao na njemu poznatim mjestima, gdje je drogu prepakivao u manja pakovanja, te prodavao konzumentima droga na adresama u nedovršenom objektu u naselju Rosulje ili u kafiću-ljetnoj bašti "Ilda" u Vogošći, čiji je vlasnik.

Grupu je organizirao s ciljem lakše prodaje droge, jer su članovi za njega drogu preuzimali, sakrivali, vagali i prepakivali u manje količine pogodne za uličnu prodaju, te prodavali i isporučivali konzumentima droga.

Akciji hapšenja prethodilo je duže praćenje članova ove grupe, čiji su telefonski razgovori presretani, te je u više navrata od konzumenata policija zaplijenila drogu koju su nabavljali od članova ove grupe.