open-navfaktor-logo
search
Službena posjeta
Indijci strahuju od katastrofe: Hoće li majmuni napasti Donalda Trumpa
Indijska Agra bit će potpuno blokirana zbog posjete predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji stiže u ponedjeljak.
21.02.2020. u 21:28
get url
text
Majmuni kod Taj mahala

Nikome neće biti dozvoljeno da izađe iz kuće na putu od aerodroma u Agri do Taj Mahala, a očekuje se da budu onemogućene i mobilne komunikacije. Međutim, sigurnosna blokada se ne odnosi na majmune koji žive kraj Taj Mahala, piše IndiaToday.in.

Majmuni i druge životinje lutalice napali su brojne turiste unutar i oko Taj mahala. Svi napori lokalnih službi CISF i ASI da kontroliraju životinje nisu uspjeli. Nedavno je danskog turistu napala krava i teško ga povrijedila.

Službenici CISF-a su naoružani ručnim katapultima kojima plaše majmune, ali u prisustvu predsjednika SAD-a, njegovo veliko osiguranje će kontrolirati Tajna služba.

IndiaToday.in tražila je komentar općinskih vlasti u Agri, ali su oni pokazali potpuno neznanje op mjerama planiranim za kontrolu majmuna tokom posjete predsjednika SAD-a.

- Teror majmuna je toliki da žene i djeca ne smiju ići na krovove kuća, koje su potpuno preuzeli majmuni. Ako jedna tako velika grupa napadne pratnju Donalda Trumpa to će biti katastrofa - rekao je jedan stanovnik iz okoline čuvene indijske građevine Taj Mahala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.