open-navfaktor-logo
search
Interesantna akvizicija
Indonežanin na Tušnju: Miftah Anwar Sani potpisao za Slobodu, hoće li izbjeći odlazak u vojsku?
Indonežanin Miftah Anwar Sani (25) novi je član FK Sloboda, a na Tušanj je stigao iz redova indonezijskog prvoligaša Persita Tangerang.
02.03.2021. u 15:01
get url
text

Sani (178 cm) igra na poziciji lijevog beka, a nakon potpisa ugovora za Crveno - crne je poručio:

- Presretan sam što sam došao u Bosnu i Hercegovinu i u Slobodu. Mogu samo reći da sam odlično prihvaćen, svi su ljubazni i susretljivi i jedva čekam da počnem sa treninzima. Nadam se da ću pomoći ekipi da ostvaruje što bolje rezultate - poručio je.

Oko dolaska Indonežanina u grad soli ranije se podiglo mnogo prašine. Podsjećamo da se u pojedinim medijima pojavila informacija da Anwar Miftah Sani potpisuje profesionalni ugovor sa Slobodom jer mu to donosi oslobađanje od služenja vojnog roka u njegovoj zemlji. Također, Sloboda neće plaćati ovog fudbalera, odnosno izdvajat će minimalna sredstava, što je ranije za Faktor potvrdio i sportski direktor kluba Sanel Mašić.

- Istina je da će ovaj fudbaler Slobodu na mjesečnom nivou koštati 450 KM. Neozbiljno bi bilo tvrditi da ćemo zaraditi 20.000 dolara, mada to može biti iznos u rasponu od dvije do 80.000 dolara, pa čak i više. No, lupati cifre i upuštati se u neke dalje komentare nije ozbiljno - rekao je Mašić za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.