Čine se zdravim, ali nisu: Za doručak izbjegavajte ove dvije namirnice

objavljeno: 22.02.2018. u 10:34

Doručak je najvažniji obrok u danu i nikada ga ne treba preskakati.

Međutim, to ne znači kako biste za doručak trebali pojesti bilo šta. Vaš doručak trebao bi biti bogat proteinima, ali i dovoljno zasitan kako bi vam pružio dovoljno energije za sve što vas čeka u danu ispred vas.

Kvalitetan doručak tako ne podrazumijeva, među ostalim, ove dvije vrlo popularne namirnice koje samo zvuče zdravo, a zapravo su daleko od toga.

To su prvo žitarice iz kutije koje su prikrivene šećerne bombe, baš poput voćnih jogurta, u što ćete se uvjeriti ako pažljivije pročitate etikete na njima, prenosi Index.hr.

Srećom, postoje puno zdravije i manje kaloričnije alternative koje lako možete pripremati svako jutro prije izlaska iz kuće.

Prvo, to su zobene pahuljice koje možete samo politi toplom vodom, mlijekom ili jogurtom, te u njih ubaciti svježe voće, orašaste plodove i slično.

Što se tiče voćnih jogurta, u obični grčki jogurt također možete ubaciti svježe voće i malo meda te tako dobiti doručak koji neće biti ekvivalent čak nekoliko kockica šećera, a koji je veliki neprijatelj vašeg zdravlja i dobre linije.